De bouw

In 2005 is met de bouw van het huis begonnen. Het terrein van ruim 6000 vierkante meter was vroeger een weiland en eigendom van de buren, die op zo’n 200 meter van ons vandaan wonen.

Voordat de bouw begon, hebben we veel  gesprekken met de maître d’oeuvre gevoerd. Uiteindelijk was het ontwerp naar onze zin en paste alles ook nog eens binnen het budget dat wij in gedachten hadden.

Toen het huis werd gebouwd werkten wij allebei nog in Nederland, dus de supervisie was in handen van de maître d’oeuvre.

Iedere vakantie gingen we kijken hoe het opschoot en tussendoor was er veel telefonisch en mail contact met de maître d’oeuvre.

Er werkten meer dan tien (Franse) onderaannemers aan het huis, dus een strakke planning was belangrijk. We waren namelijk van plan om in de zomer van 2006 definitief in Bascous te gaan wonen.

Ondanks enkele kleine vertragingen is het ons gelukt om begin september 2006 te verhuizen naar onze nieuwe woonplaats! Het heeft nog wel tot eind november geduurd voordat de werkzaamheden echt af waren.